آزمایش های قبل از خرید زعفران

برای ما که سال ها در این زمینه کار کرده ایم با رویت زعفران تشخیص سلامت آن به راحتی امکان پذیر است. افراد متقلب با آگاهی از این موضوع پیش افراد خبره نمیروند. کارهای  زیر را هم ممکن است بعضی برای تشخیص انجام دهند.

– مقداری روی کاغذ یا یک جای مسطح پاشیده تا مقدار نرمه و مواد خارجی اضافه شده مشخص شود .

– یک یا چند رشته زعفران را مرطوب کرده و روی یک کاغذ می کشند تا نسبت به رنگ های افزودنی مطمئن شوند

– با چشیدن ، افزودنی های مزه دار مانند نمک و شکر قابل تشخیص اند

– زعفرانهایی که افزودنیهایی مثل نمک و شکر داشته باشند مانند چوب کبریت سفت و شکننده می شوند و با لمس کردن غیر طبیعی بودن آن مشخص و نیازی به چشیدن نیست .

– روغن های افزودنی به راحتی قابل تشخیص اند . این مواد ظاهر پلاستیک حاوی زعفران را کدر و بخارزده می کند .

– کلاله زعفران طبیعی از بالا به پایین باریک می شود و یکدست نیست .

– زعفرانهای سربی و نوشابه ای نسبت به زعفران طبیعی حجم کمتری دارد و سنگین تر از حد انتظار اند .

معمولا برخی شیوه ها همانند آزمایش با یخ وجود دارد که چون شیوه متداولی نیست به آن اشاره نمیکنیم.

معمولا  چند نکته توسط عرضه کنندگان زعفران رعایت می شود :

۱- از فرد مطمئن جنس خریداری می کنند .

۲- هنگام خرید زعفران ، آن را مورد ارزیابی قرار داده مطمئن می شوند . چون بعضی تقلبها توسط آزمایشگاه تشخیص داده نمی شود .

۳- در نهایت وقتی جنسی را به لحاظ ظاهری پسندیدند ، معمولاً آن را برای آزمون نهایی به آزمایشگاه میفرستند . چون معتقدند قضاوت ظاهری هم روش مطمئنی نیست .

چه تقلب هایی در بازار زعفران بیشتر است؟

یک جمله معروف می گوید : دزد یک قدم از پلیس جلوتر است . درتقلب هم وقتی یک تقلب صورت می گیرد و دست افراد متقلب رو می شود ، دنبالش نمی روند و سعی می کنند از یک روش دیگر استفاده کنند . لذا نمی توان یکسری تقلبها را به عنواز تقلب های رایج اشاره کرد . ضمن آن که درحال حاضر تقلب بسیار کم شده است .

آیا امکان تشخیص تقلب قبل از آزمایش زعفران برای شما وجود دارد ؟

تا حدودی با روش های زیر میتوانیم به تشخیص نزدیک شویم

اضافه کردن خامه

بعضی افراد سودجو با نفوذ دادن رنگ کلاله به ریشه های سفید ، آن را همرنگ زعفران می کنند . افرادی که خبره نباشند گمان می کنند ، زعفران – خوبی است . هنگامی که آن را پودر می کنیم یا بین دو انگشت فشار می دهیم ، زیاد بودن سفیدی آن مشخص می شود .

رنگ افزودنی

زمانی که رنگ زعفران و ضخامت تارهای زعفران یکدست باشد ، به آن مشکوک میشویم .

اضافه کردن روغنها

رنگ زعفران شفاف و درخشنده است ، ولی براق نیست . اگر زعفران برق بزند ؛ یعنی ، به آن واکس یا روغن افزوده شده تا سنگین تر شود . زعفرانی که طبیعی خشک شده را اگر لای کاغذ کاهی قرار داده و فشار دهیم ، چیزی پس نمیدهد ؛ ولی زعفرانی که به آن ترکیبات روغنی افزوده شده ، کاغذ را روغنی می کند .

مواد افزودنی مزه دار

این مورد با چشیدن تشخیص داده می شوند . به لحاظ فیزیکی تقریباً همین هاست . برای تشخیص دقیق ، باید زعفران در آزمایشگاه آزمون شود

البته در حال حاضر تقلب بسیار کم شده است .

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات