در چه سالهایی قیمت زعفران نوسان ناگهانی داشته و علت آن چه بوده است ؟
زعفران چند سالی یک بار به دلیل افزایش هزینه های تولید معمولاً یک قیمت جهشی دارد
اوایل دهه ی هفتاد به دنبال رشد بی سا بقه نرخ دلار از حدود صد تومان به هزار تومان ، قیمت زعفران از قرار هر کیلوگرم هشتاد هزار تومان به دویست و ده هزار تومان رسید .
نرخ دلار در قیمت سیصد تومان تثبیت شد ، قیمت زعفران هم به یکصد هزار تومان در هر کیلوگرم کاهش یافت .
در سالهای ۸۵ ، ۸۴ دولت با خرید مقدار زیادی زعفران در بازار این کالا مداخله کرد . به دنبال آن قیمت زعفران ، افزایش چشمگیری داشت . زمستان سال ۱۳۸۶ سرما و یخبندان شدید به مدت طولانی بر مناطق مختلف کشور حاکم بود . این اتفاق موجب آسیب رسیدن به گیاه زعفران شد ؛ به طوری که در فصل برداشت ( پاییز ۱۳۸۷ ) تولید این محصول بشدت کاهش یافت و زعفران به بی سابقه ترین قیمت خود رسید . در این سال قیمت هر کیلوگرم زعفران از چهار میلیون و پانصد هزار تومان نیز فراتر رفت .
بنابراین باید به ملاک هایی همانند سرما،کمبود آب و قیمت ارز به شدت در پیش بینی قیمت زعفران توجه کرد.
با افزایش تولید در سالهای بعد ، قیمت زعفران به شدت کاهش یافت .
در عین حال تولیدکنندگان و عرضه کنندگان زعفران اتفاق نظر دارند که عامل اصلی تعیین کننده قیمت زعفران ، عرضه و تقاضاست .