زعفران نگینی چیست وچگونه بدست می اید؟

زعفران نگین- نوعی پوشال بسیار مرغوب است که با ظاهری زیبا و خوش رویت تارهای ضخیم و درشت و بدون سفیدی و گرد بسیار کم شناخته می شود.

زعفران نگین از همه گلهای زعفران به استثنای گلهای پلاسیده و گلهایی که مدت طولانی از بیرون آمدنشان گذشته ، بدست می آید .

زمان و روش جداسازی و خشک کردن زعفران در کنار کیفیت گل در مرغوبیت محصول بدست آمده ، تأثیر زیادی دارد . زعفران پس از جداسازی باید بلافاصله خشک شود .

روش اول

روش اسپانیایی در این روش، از بخاری یا وسایل مشابه استفاده نماییم ، باید زعفران را از داغ شدن بیش از حد و سوختگی محافظت نماییم و ضمناً در هنگام خشک کردن ، نباید زعفران روی هم انباشته شود .

روش دوم

در یک اتاق خیلی گرم ، زعفران را بدون انباشتگی پهن می کنیم . یک پنکه را رو به سقف روشن کرده تا هوای اتاق در چرخش باشد و در صورت لزوم هر بیست دقیقه یک بار زعفران را زیرو رو می کنیم . حدود دو ساعت می کشد تا زعفران خشک شود . خشک کردن به این روش باعث می شود ، کلاله به همان ضخامتی که برداشت شده است ، باقی مانده و ” زعفران نگین بدست آید .

برای بدست آوردن زعفران نگین باید نکات زیر رعایت شود

– گل زعفران را هر روز از زمین جمع آوری نموده و دقت شود در حین حمل و نقل و ترابری آسیبی نبیند . اولین شرط بدست آوردن زعفران نگین  و داشتن گلهای سالم جداسازی بلافاصله پس از برداشت گل است .

دقت شود برای بدست آوردن زعفران نگین ، نباید ریشه سفید رنگ ( خامه ) همراه کلاله ها باشد کلاله ها باید به گونه ای جدا شود تا بدون داشتن سفیدی به هم چسبیده باشند .

در حداقل زمان ممکن ؛ در دمای مناسب و بدون انباشتگی کلاله ها روی هم ، و با یک روش مناسب ، زعفران بدست آمده خشک شود .

کوتاه بودن زمان خشکانیدن ، دما و روش اتخاذ شده برای خشک کردن زعفران ، مهمترین عامل ضخیم خشک شدن کلاله زعفران و بدست آمدن زعفران نگین است .

 

– عمل جداسازی بلافاصله پس از برداشت گل انجام پذیرد . دقت شود برای بدست آوردن زعفران نگین ، نباید ریشه سفید رنگ ( خامه ) همراه کلاله ها باشد .

کلاله ها باید به گونهای جدا شود تا بدون داشتن سفیدی به هم چسبیده باشند .

در حداقل زمان ممکن ؛ در دمای مناسب و بدون انباشتگی کلاله ها روی هم ، و با یک روش مناسب ، زعفران بدست آمده خشک شود . کوتاه بودن زمان خشکانیدن ، دما و روش اتخاذ شده برای خشک کردن زعفران ، مهمترین عامل ضخیم خشک شدن کلاله زعفران و بدست آمدن زعفران نگین است

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات