برخی از غذا ها مناسب شرایطی هستند که زمان کافی برای پخت آنها نداریم. غذا هایی که با سینه مرغ درست میشوند در این دسته از غذا ها جای دارند. (برای آشنایی بیشتر با این نوع از غذا ها میتوانید به دسته غذا های زودپخت مراجعه کنید. برای مشاهده این دسته از غذا ها روی این لینک کلیک کنید)
فیله مرغ زعفرانی جزو همین دسته از غذا هاست.
قدم اول
برای شروع کار، ابتدا سینه مرغ را به صورت مکعبی شکل برش میدهیم و پیاز ها را شسته آنرا به قطعات کوچیکی تقسیم میکنیم و پس از آن سیر را پوست کرده و به ۴ یا ۶ بخش تقسیم میکنیم.
برای مزه گرفتن فیله ها، آنها را در ظرفی قرار داده و ادویه هایمان مانند زردچوبه، فلفل و نمک و پیاز و سیری که در مرحله قبل آماده کردیم را به آن اضافه میکنیم و حسابی محتویات این ظرف را هم میزنیم تا خوب با هم مخلوط شوند و فیله ها طعم بگیرند.
بعد از این کار برای تکمیل فرایند طعم پس دادن مواد اولیه به فیله ها، روی ظرف سلفونی میکشیم و به میزانی که فرصت داریم آنرا در محیطی سرد مثل یخچال قرار میدهیم.
قدم دوم
این غذا را به دو شیوه میتوان سرو نمود. روش اول استفاده از برنج و روش دوم استفاده از نان همراه سرو این غذاست.
به عنوان آشپز این غذا خوب است بدانیم با توجه به مدل سرو غذا که انتخاب میکنیم قدم های اول و دوم پخت مقداری متفاوت میشود.
مثلا اگر غذا با نان سرو میشود بهتر است به مواد اولیه که در قدم اول از زردچوبه و فلفل و نمک و سیر و پیاز استفاده کردیم زعفران و زرشک را هم در همان قدم اضافه کنیم اما اگر با برنج سرو میشود در پخت برنج که در همین گام دوم قصد آموزش آن را دارم از برخی از این مواد اولیه مانند زعفران و زرشک در پخت برنج استفاده خواهیم کرد.
اگر شیوه پخت برنج را انتخاب کنیم به شیوه زیر عمل میکنیم
برنج را در مقداری آب نمک قرار دهید تا مقداری طعم بگیر و سپس در آب جوش بریزید
در زمان جوشیدن، سطح برنج کف هایی جمع میشود که باید این کف ها را با وسیله ای جمع کرد تا زمانی که این برنج بعد از جوشیدن کف کند.
در این زمان برنج را توی صافی میریزیم تا آبکش شود.
در قابلمه قبلی و یا یک قابلمه جدید مقداری روغن ریخته و ته دیگ نانی، سیب زمینی یا ته دیگ زعفرانی را روی روغن ها میریزیم.
سپس برنج ها را روی آن میریزیم و درب قابلمه را با پوششی پارچه ای که عرق حاصل از بخار برنج را جذب کند میبندیم (دم کردن برنج).
بعد از حدود ۲۰ دقیقه که برنج آماده شد مقداری کرده یا روغن روی برنج میریزیم.
قدم سوم
فیله هایی که در قدم اول در محیط سردی گذاشته شد تا طعم بگیرند را سرخ میکنیم.
سرخ کردن این فیله ها میتواند معمولی و حلزونی شکل و یا به هرشکلی که سلیقه شما آنرا میپسندد باشد
یکی از نکات مهمی که باید در سرخ کردن فیله ها به آن توجه داشته باشیم این است که گاهی به خاطر هم نزدن مناسب بعضی از نقاط فیله ها کاملا نمیپزد
پس مناسب است ضمن در نظرگرفتن این نکته هم زدن مناسب فیله ها تا سرخ شدن کامل را در دستور کار خود قرار دهیم. تا هر دو روی فیله ها کاملا سرخ شود.
اضافه کردن مقداری رب گوجه فرنگی طعم مطلوبی به فیله های مرغ میدهد.
قدم چهارم
برای ریختن زرشک ها روی پلو ابتدا آنها را خیس کرده و سپس بعد از بیرون کشیدن از آب آنها را با روغن تفت میدهیم و سپس روی پلو میریزیم.
در طعم دهی مطلوب غذا فلفل دلمه ای حلقه حلقه شده تاثیر مناسبی دارد.
سلام
بعد از پخت سینه مرغ نمیدانم چرا نرم در نمیاد و بعد از یه مدت کوتاه خشک میشه
چجوری میتونم فیله های رو نرم در بیارم؟
سلام به شما
معمولا مهم ترین دلیل خشک شدن سینه مرغ پخت زیاد هست پیشنهاد میکنیم اگر این کار رو در مایکروفر انجام میدید دما رو بیشتر از ۸۰ درجه تنظیم نکنید تا به مرور مغز پخت شود.
همچنین سعی کنید از سینه های مرغ کوچکتر که لطیف تر هستند به جای سینه های با اندازه بزرگتر که معمولا فروشندگان مرغ و گوشت پیشنهاد میدهند استفاده کنید.