در زمین هایی که پیاز زعفران آن ها کنده شده کشت چه محصولاتی مناسب تر است؟
گندم ، جو و خربزه بهتر است . پیش تر بعضی کشاورزان بعد از برداشت پیاز زعفران ، در مزرعه خربزه کشت می کردند .
در زمینهای جالیز گلهای بنفش رنگی می روید که شباهت به گل زعفران دارد . آنها اعتقاد داشتند ، مواد زائدی که از زعفران در زمین به جا مانده ( مواد محدود کننده رشد ) توسط این گیاهان جذب و از بین می رود .
چند توصیه به کشاورزان زعفران
کشاورزان محترم ، هر روز گلهای زعفران را جمع آوری کنند . اگر گل در زمین بماند و چند روز پرداشت نشود ، از قسمت زرد رنگ گل دور کلاله ها گرد پاشیده میشود . از این گل ها علاوه براین که زعفران پرگردی بدست می آید کیفیت زعفران نیز کاهش می یابد .
کشاورزان زعفران کار نسبت به زحمتی که متحمل میشوند ، نیاز به توجه بیشتری دارند .
زعفران ایران منحصر به فرد است و بهترین آن در مناطق کم آب بدست می آید . هر چند بازدهی تولید با آبیاری بیشتر افزایش می یابد ، اما از کیفیت آن کاسته میشود . کشاورزانی که با رنج و مشقت فراوان به تولید کم رضایت داده اند تا بر این رشته های طلای سرخ ، نام ایران را حک کنند ، شایسته تحسین و تقدیراند . لذا بهتر است دولت با حمایتهای ویژه تولید محصول زعفران را به فناوریهای روز مجهز کند . در این راستا کارهای زیادی انجام شده ، اما کافی نیست . می توان با آموزشهای مخصوص و توزیع گسترده تر بعضی ملزومات مانند خشک کن ها ، دستکش و … در کنار تسهیل دسترسی به تجهیزات نوین بسته بندی راه را برای تولید محصولی با معیارهای قابل قبول روز هموار کرد . روا نیست سالی بیش از ۵۰ تن زعفران ایران وارد اسپانیا گردد و در آنجا به نام اسپانیا بسته بندی و وارد بازارجهانی شود.