نگهداری از ظروف مسی، در کنار فواید فراوانی که دارند، نیاز به مراقبت نیز دارد و به همین دلیل در صورتی که این کار به موقع انجام نشود میتواند باعث تغییر رنگ این ظروف به سیاه شود.
تذکر این نکته مهم است که این تغییر رنگ در ظروف مسی ای که نانو شده نباشند، طبیعی است و مربوط به نگهداری معمول تمام ظروف مسی است مگر اینکه شرایط ایده آل نگهداری از ظروف مسی رعایت شود.
این تغییر رنگ چند دلیل دارد:
- اکسید شدن به دلیل قرار گرفتن در معرض آب و هوا
- حرارت بسیار بالا در ظروف مسی
- با استفاده از سرکه سفید، نمک دانه درشت و یک پارچه ملایم، اقدام به تمییز کردن سطح ظرف میکنیم. در این بین، به هیچ عنوان نباید سطح ظرف خراشیده شود و تنها به کمک ریختن نمک روی سطح تیره شده و مالش دادن آن به همراه سرکه سفید به مدت ۱۰ دقیقه میتوانید نتیجه کار را مشاهده فرمایید.
- استفاده از محلول سرکه و نمک دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد
- استفاده از لیمو ترش و نمک (روش پیشنهادی ما)
- استفاده از سس گوجه فرنگی
- استفاده از جرم گیر مخصوص که معمولا طریقه استفاده منحصر به فرد هر نوع از جرم گیر ها، در راهنمای آن نوشته شده است.
- برای شستشو ظروف ای که از مس ساخته شده اند نباید از سیم ظرفشویی که میتواند بدنه این ظروف را خط بیاندازد استفاده کرد چون این کار به سریع تر شدن روند اکسید و در نتیجه سیاه شدن ظرف کمک میکند.
- برای شستن ظروف مسی بهتر است تنها از یک ابر یا پارچه ی نرم و لطیف استفاده کنید.