برای ثبت سفارش مستقیم میتوانید با شماره 09105106441
تماس بگیرید

۵ نمونه از مهم ترین مشکلات و بیماری های نخل اریکا

نخل اریکا یکی از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی است. به همین علت نگهداری آن در آپارتمان ها بسیار شیوع دارد و تنها یک دلیل شایع در بیماری آن وجود دارد و آن رطوبت بالا است. به همین دلیل در اینجا به بررسی شایع ترین بیماری های نخل اریکا و درمان آن اشاره کرده ایم.
بیماری قارچ ریشه در نخل اریکا

بیماری  نخل اریکا

برای تشخیص بیماری نخل اریکا ابتدا سعی کنید علامت بیماری نخل اریکا خود را در جدول زیر پیدا کنید. اگر نشانه های بیماری نخل اریکای شما در این جدول بیان نشده بود پیشنهاد میکنیم در بخش نظرات همین مطلب عکس گیاه و مشکل آن را برای ما ارسال کرده و تا زمان ارسال  پاسخ به شما، شرایط مورد نیاز نخل اریکا برای رشد بهتر  که در پایین جدول بیان شده است را برای نخل خود مهیا کنید.

انواع مختلف بیماری های نخل اریکا و راهکار درمان آنها

علامت علت بیماری راهکار درمان

۱- قهوه ای شدن نوک برگ ها و از بین رفتن تدریجی برگ های قهوه ای شده

دلیل این موضوع وجود فلوراید بیش از اندازه در خاک گیاه است

همچنین میتواند این مشکل به خاطر کوددهی بیش از حد به گیاه باشد و با کم کردن میزان کود کاهش پیدا میکند.

اگر بوسیله آب شهری به گیاه آب میدهید، این کار را متوقف کرده و حتما قبل از ریختن پای گیاه آن را بجوشانید. همچنین از پرلیت در خاک گلدان این گیاه استفاده نکنید
۲- زردشدن برگ اریکا و از بین رفتن آنها سرمازدگی نخل آریکا دمای محیط گیاه را افزایش دهید و سعی کنید گیاه در دمای زیر ۴ درجه سانتی گراد قرار نگیرد
۳- لکه های بیضی قرمز مایل به قهوه ای یا سیاه روی برگ ها وجود بیش از اندازه املاح غیر ضروری برای گیاه و گاهی به علت وجود برخی قارچ ها از ریختن آب روی برگ ها خودداری کرده و از آب جوشیده سرد شده و یا تصفیه شده استفاده شود. اگر علت این لکه ها وجود قارچ است باید با فرستادن عکس گیاه در انتهای این مطلب ، قارچ کش مناسب آن را تهیه و استفاده کرد.
۴- لکه های بیضی زرد رنگ روی برگ ها مسمومیت یا مشکل در تغذیه در این حالت، تامین نور گیاه را بررسی کنید و به هیچ وجه از قارچ کش ها استفاده نکنید.
۵- قارچ نخل اریکا وجود قارچ در تنه و یا برگ ها اولین قدم مبارزه با قارچ ها در نخل اریکا چیدن برگ های آلوده از قارچ هاست. پس از حذف کردن برگ ها در صورتی که هنوز هم قارچ باقی است باید از قارچ کش ها استفاده شود. برای انتخاب قارچ کش مناسب میتوانید عکس گیاه تان را در پایین همین صفحه ارسال کنید.

 

اگر نخل آریکا در معرض نابودی قرار گرفته و کار از کار گذشته….

در اولین گام باید به دنبال علت بگردیم و اگر یکی از علت هایی که در جدول بالا بیان شد در محیط نخل وجود دارد باید سریعا اصلاح شود. به عنوان نمونه اگر رنگ برگ های اریکا تغییر کرده است باید متناسب با آن رنگ مشکل اریکا را تشخیص داده و با توجه به راه حلی که در جدول بالا بیان کردیم مشکل آن را حل کرد.

شایع ترین بیماری های نخل اریکا

اما اگر مشکل در جدول بالا نیست باید به شرایط خاص گیاه دقت کرد. مثلا اگر این نخل شاخه ها یا پوست تنه مرطوبی دارد و در حال خشک شدن است احتمال پوسیدگی ریشه در آن بسیار زیاد است و سریعا باید گلدان و خاک گیاه تعویض شوید. به هرحال اقدام برای انجام گام های زیر در چنین شرایطی به گیاه کمک خواهد کرد:

۱- برگ هایی که پوسیده اند یا خشک شده اند را از نخل اریکا جدا کنید

این کار حتما باید به وسیله قیچی انجام شود. مراقب باشید به هیچ عنوان از دست و بوسیله شکستن برگ ها این کار انجام نشود و حتما با کمک یک وسیله برش همانند قیچی یا چاقو این کار انجام شود.

۲- در اولین فرصت گلدان و خاک گلدان نخل اریکا را تعویض کنید

گیاه را از گلدان بیرون آورده و تا جایی که میتوانید خاک اطراف ریشه را از ریشه ها جدا کنید تا فقط ریشه باقی بماند . به ریشه نگاه کنید و اگر قسمتی از ریشه پوسیده بود آن را از بقیه ریشه جدا کرده و پس از این کار گیاه را در خاک جدیدی که در گلدان ریخته اید قرار دهید.

۳- انتقال گلدان به مکان مناسب

از آنجا که بیشترین مشکلات انواع گیاهان آپارتمانی  به علت مهیا نبودن شرایط لازم برای رشد آنهاست، پیشنهاد میکنیم گیاه را به مکانی منتقل کنید که اولا نور کافی برای تولید مواد مغذی دریافت کند (چه نور طبیعی و چه مصنوعی) و ثانیا حتما این نور غیر مستقیم باشد تا با سوختن نوک برگ های نخل اریکا مواجه نشوید.

سعی کنید دمای اتاق را  در روز بین ۲۳ تا ۳۰ درجه سانتیگراد و در شب بین ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد نگهدارید.

نسبت به آبیاری گیاه باید بازبینی انجام شود. چون ممکن است علت نابودی گیاه نیاز آبی باشد. به همین دلیل اگر علت مشکل گیاه پوسیدگی ریشه بود که در گام دوم با آن آشنا شدیم. بهترین کار این است که به مدت ۷ روز از آب دادن به نخل خودداری کنیم. اما اگر برگ ها شل شده اند و متوجه شدیم گیاه به خاطر بی آبی در حال از بین رفتن است بهتر است حدود نیم لیتر آب(البته متناسب با اندازه نخل)  پای گیاه ریخته شود تا از نیاز آبی آن کاسته شود. در زمان آبیاری توجه به این نکته ضروری است که نخل اریکا نسبت به آب زیاد حساس است به همین دلیل هم باید درباره میزان آبی که پای گلدان ریخته میشود و هم نسبت به زهکش گلدان و عملکرد درست آن دقت زیادی داشت.

۴- بررسی هفتگی گیاه

در زمانی که برای ریختن آب به گیاه سر میزنید خوب است هر هفته یکبار به برگ های آن کمی دست زده و نسبت به وجود آفات یا قارچ ها بررسی هایی انجام دهید. این کار باعث میشود تا در اولین روز های حضور آفات در گیاه متوجه حضور آنها شوید و تا قبل از اینکه آنها گیاه تان را از بین ببرند با فرستادن تصویر آنها بوسیله بخش نظرات همین مطلب برای ما، راهکار پیشنهادی متخصصان گل آرا را انجام داده و این نخل های دوست داشتنی را از خطر نجات دهید.

به هر حال در صورتی که مشاهده کردید برگ ها زرد شده و در حال ریزش است این علامت میتواند نشانه آلودگی گیاه باشد. همچنین وجود لکه های سفید روی برگ های نخل آریکا و یا پوسته پوسته شدن محدوده نوک برگ ها همگی میتوانند از علائم  وجود آفت ها در گلدان شما باشند.

سوالات متداول

  • دلیل ریزش برگ ها در نخل اریکا چیست؟

بیشترین مشکلاتی که در نخل اریکا بوجود می­آید ناشی از آبیاری بیش از حد این گیاه است. ریزش برگ های این گیاه هم به این مساله مربوط میشود چون اگر آبیاری زیاد و غلط در این گیاه صورت بگیرد برگ ها معمولا قهوه ای شده و کم کم میریزند. برای جلوگیری از ریزش برگ ها کافی است آبیاری را فقط در زمانی که خاک گیاه کاملا خشک شده است انجام دهید.

  • چرا برگ های نخل اریکا زرد میشود؟

۱- آبیاری بیش از اندازه ۲- استفاده از آب تصفیه نشده و شهری برای آبیاری ۳- کنه های عنکبوتی ۴- کمبود پتاسیم

راهکار درمان زرد شدن برگ نخل اریکا: ۱- آبیاری گیاه را کم کنید (هر سه هفته یکبار هم کافی است)

۲- از آب تصفیه شده یا آب جوش سرد شده استفاده کنید

۳- کنه های عنکبوتی گاهی با شپشک آردآلود همراه هستند و در هر صورت با مالیدن الکل روی برگ های گیاه از بین میروند. اگر با مالیدن الکل از بین نرفتند با یک دستمال نرم و مقداری صابون یا مایع دستشویی برگ ها را بشویید. در انجام این کار به یکبار اکتفا نکنید و هر دو سه روز یکبار تا نابودی کامل حشرات این کار را انجام دهید چون مقاومت برخی گونه از شته ها و حشرات زیاد است.

۴- برای تامین پتاسیم مورد نیاز گیاه باید از کود پتاسیم استفاده کنید. در زمان خرید کود حتما دقت کنید که از کودی استفاده کنید که میزان پتاسیم در آن با نیتروژن مساوی باشد.

  • آیا نخل اریکا نیاز به پاشیدن آب روی برگ ها بوسیله مه پاش دارد یا نه؟

این گیاه مه پاشی را دوست دارد اما اگر رطوبت محیط بیش از اندازه زیاد است این گار میتواند به نخل اریکا صدمه وارد کند. پس قبل از مه پاشی حتما  شرایط گیاه را در نظر بگیرید.

  • در صورتی که نخل اریکا کاملا پژمرده شود آیا احتمال اینکه بتوان نجاتش داد وجود دارد؟

بله این کار به سادگی انجام میگردد.  اولین قدم این است که برگ های آسیب دیده بوسیله قیچی یا چاقو بریده و از نخل جدا شوند. بعد از این کار باید خاک گیاه بررسی شده و از سالم بودن آن مطمئن شد (یعنی نسبت به اینکه خاک عنکبوت یا شته و …. نداشته باشد اطمینان حاصل کنیم) و از تابیدن روزانه نور خورشید اطمینان حاصل کنیم. بعد از این، نوبت بررسی زهکشی گلدان است تا اطمینان حاصل شود که آب ها پس از جذب توسط گیاه از گلدان بیرون بیاید و در گلدان باقی نماند.

  • شیوه درمان قارچ نخل اریکا چیست؟

باید علت وجود قارچ  بررسی شود. اگر مشکل به خاطر رطوبت زیاد گلدان است، باید رطوبت خانه و گلدان را کاهش دهیم و مثلا از یک هواکش برای تهویه هوا استفاده کرده و از جوشاندن کتری یا ایجاد بخار در حوالی گلدان خودداری کنیم.

اما اگر مشکل قارچ به خاطر وجود آفت ها باشد بهترین کار مالیدن الکل روی برگ ها است.

البته در هر صورت بهتر است تصویر قارچ مورد نظر را در پایین همین صفحه قرار داده تا کارشناسان گل آرا نوع قارچ را تشخیص داده و راهکار آن را برای شما ارسال کنند.

  • چطور باید جلوی پوسیدگی ریشه در نخل اریکا را بگیریم؟

بهترین راه افزایش  فاصله بین آبیاری های گیاه است. پس تا زمانی که خاک گلدان کاملا خشک نشده مجددا هیچ آبی به گلدان نمیریزیم. آبیاری بدون بررسی خشک شدن خاک یکی از مهم ترین و مشهور ترین دلیل های از بین رفتن نخل آرکا در ایران است.

  • آیا بعد از قلمه زدن نخل آریکا ممکن است مشکلی برای آن بوجود آید؟

وارد شدن شوک به نخل اریکا بعد از قلمه زدن و یا تعویض گلدان مرسوم است و پیشنهاد میشود تا حدود ۵ سالی که گلدان توان پشتیبانی از نخل اریکا را دارد آن را تغییر ندهید. به هر حال تنها راهکاری که در زمان قلمه زدن یا تعویض گلدان برای جلوگیری از ورود شوک به این نخل باید انجام داد، تنظیم دمای محیط و سعی در برخورد نکردن هوا با ریشه ها است.

تمام کارشناسان گل آرا منتظر پاسخ به سوالات شما در بخش نظرات هستند. امکان ارسال عکس گیاه در بخش نظرات وجود دارد.

لازمه گیاه تون رو خودمون ببینیم؟

بهمون پیام بدید یا تماس بگیرید فرقی نداره!
در همه شبکه های اجتماعی حضور داریم
6441 510 0910

برای مشاوره اختصاصی با کارشناسان گل آرا میتوانید عکس و مشخصات و مشکلات گیاه آپارتمانی خودتون رو به شماره تلفن 6441 510 0910 ارسال کنید تا متناسب با مشکل خاص گیاه شما سم یا کود و شیوه نگهداری آن برای شما بیان شود.

گیاه پزشکی
3 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات