برای ثبت سفارش مستقیم میتوانید با شماره 09105106441
تماس بگیرید

آموزش شیوه رشد و مراقبت از گیاه برگ انجیری

در این نوشتار مهم ترین نکات مورد نیاز برای نگهداری تا بیشترین رشد گیاه آپارتمانی برگ انجیری بیان شده و برترین راهکار های مبارزه با آفات ذکر گردیده است.
نگهداری از گیاه آپارتمانی برگ انجیری

مانسترا که به گفته ویکی پدیا به اشتباه در ایران به آن برگ انجیری یا مونسترا گفته میشود، گیاهی بزرگ، همیشه سبز و دارای توان و سرعت رشد بسیار عالی است.

این رشد در خانه مقداری کمتر از فضای اصیل و جنگلی آن است و حدود ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر رشد دارد که این موضوع کاملا طبیعی است چون میزان رطوبت و نوری که گیاه در خانه به آن دسترسی دارد به ندرت با فضای بومی و منطقه اصلی رشد گیاه شباهت پیدا میکند.

برای رشد بیشتر این گیاه پیشنهاد میکنیم با توجه به شرایط جغرافیایی محیط منزل خود، در فصل هایی که دما از ۸ درجه سانتی گراد کمتر نمیشود، آن را در مکان باز و در باغچه بکارید تا به حد اکثر رشد برسد و وقتی دمای هوای محیط باز رو به کم شدن رفت، برگ انجیری را به گلدان منتقل کرده و تا بازگشت به فصل گرم سال، آن را در محیط منزل نگهداری کنید.

برگ انجیری از گیاهان مقاوم آپارتمانی

در صورتی که  قصد کاشت برگ انجیری در باغچه و محیط باز را دارید، سعی کنید محلی را برای آن انتخاب کنید که بخشی از روز سایه باشد و تمام روز آفتاب مستقیم دریافت نکند. همچنین اگر خاک منطقه شور است کاشت آن در باغچه را توصیه نمیکنیم و بهتر است برگ انجیری خود را در گلدان و در منزل با خاک ماسه ای به همراه مقداری پرلیت نگهداری کنید.

نام های رایج  برگ انجیری
نام گیاه شناسی Monstera deliciosa
خانواده گل شیپوریان
میزان نیاز به آب در فصل گرم هر دو و نیم روز یکبار و در فصل سرد، هر هفت روز یکبار
حداکثر اندازه در آپارتمان ۷۰ سانتی متر و در محیط بیرون تا ۵ متر
نور مناسب بیش از ۹ ساعت نور غیر مستقیم در فصل رشد.
خاک مناسب استفاده از کمپوست به همراه مقداری رس و ماسه.
دمای مناسب بین ۱۶ تا ۳۰ درجه سانتی گراد
مشکلات و بیماری ها تغییر رنگ برگ ها و شپشک آرد آلود
رنگ گل سبز و ابلق
بومی منطقه جنگل های مرطوب جنوب کلمبیا

 

برگ انجیری جزو گیاهان مقاوم آپارتمانی است به همین دلیل در بیشتر خانه هایی که اعضای آن علاقه مند به نگهداری گل آپارتمانی هستند مشاهده میشود.

نور

این گیاه نور زیاد و غیر مستقیم را دوست دارد اما تابش نور مستقیم در چند ساعت محدود در طول روز در فصل های گرم سال که به باغچه منتقل شده تا رشد بیشتری داشته باشد، چون چند ساعت محدود است و فضای نیمه سایه برایش انتخاب شده، مشکل خاصی برایش پیش نمی آید اما نور بیش از اندازه و مستقیم شاخ و برگ هایش را میسوزاند.

نور مورد نیاز برگ انجیری

خاک

خاک هایی که ph اسیدی یا خنثی دارند برای این گیاه مناسب ترین خاک ها به شمار می آیند. و از آنجا که خاک هایی نسبتا مرطوب را میپسندد بهتر است خاک آن، ترکیبی از خاک شنی و رسی باشد تا رطوبت نسبی خاک حفظ شده و آنقدر زیاد نباشد که تمام گلدان را رطوبت گرفته و در نتیجه ریشه گیاه بپوسد.

به هر حال در هر شرایطی و برای هر گیاهی از جمله برگ انجیری، داشتن گلدانی با سوراخ های زهکشی کافی (حدود ۴ سوراخ در هر گلدان) جزو ضروریات زندگی این گیاهان محسوب میشود چون برای تمام گیاهان (حتی گل های آپارتمانی رطوبت دوست مثل برگ انجیری) خارج شدن اضافات آب از گلدان باعث جلوگیری از پوسیدن ریشه میشود.

آب

در فصل رشد گیاه (بهار و تابستان) هر دو هفته یکبار گیاه را آبیاری کنید. میزان این آبیاری باید به اندازه ای باشد تا آب اضافی از زهکش های گلدان خارج شود.

اما در فصل استراحت، قبل از آبیاری مجدد باید چک کنید تا خاک بالای گلدان به اندازه یک انگشت خشک شده باشد و سپس آبیاری را انجام دهید.

کود

در بهار و تابستان بهتر است برای تقویت گیاه و رشد بهتر آن یک کود مایع با NPK 20-20-20 که یک کود متعادل محسوب میشود برای گیاه تهیه کنید. و هر چهار یا ۵ هفته یکبار حدود نصف قاشق چایخوری از آن را در یک و نیم لیتر آب ریخته و به مرور به همراه آبیاری به گیاه اضافه کنید.

لطفا حتما در نظر داشته باشید که زیاده روی در مصرف کود باعث ایجاد مشکل برای گیاه شما میشود.

هرس

به خاطر رشد خوب و مناسب ممکن است بعد از مدتی با جلوه نا مناسبی از گیاه مواجه شوید.

برگ انجیری قلمه دار

در چنین موقعیتی خود گیاه با شما صحبت میکند و میگوید که من نیاز به پیرایش و هرس دارم.

شما میتوانید این کار را هم از ساقه و هم از برگ ها انجام داده و در هر صورت ساقه ها و برگ های جدا شده قابلیت کاشته شدن مجدد دارند و میتوانند به گلدان های جدید برگ انجیری شما تبدیل شوند. برای این کار، میتوانید شیوه قلمه زدن گیاهان آپارتمانی را مطالعه کرده و یا ادامه همین مقاله را ببینید.

تکثیر برگ انجیری

این کار دو روش دارد. ۱- استفاده از برگ ها و ساقه های هرس شده (قلمه ها) ۲- اسفاده از پاجوش ها

با قلمه هایی که بعد از هرس کردن باقی میماند، تکثیر برگ انجیری را شروع میکنیم…

۱- ساقه هایی که حداقل دو برگ دارند را در مرحله هرس با یک قیچی تمییز یا وسیله تیز استریل شده از گیاه اصلی جدا میکنیم.

۲- مقداری دارچین آسیاب شده برای جلوگیری از بیماری ساقه بریده شده در محل برش میریزیم.

۳- قلمه را در آب قرار داده و هر ۵ روز یکبار آب آن را تعویض کنید.

۴- بعد از چند ماه قلمه ها ریشه زده و میتوانید آنها را به گلدان منتقل کنید و توجه داشته باشید در زمان انتقال خاک رطوبت کافی داشته و تا مدتی که گیاه با خاک ارتباط برقرار میکند حتما این میزان رطوبت را ثابت نگهدارید.

تکثیر برگ انجیری بوسیله پاجوش

*استفاده از پاجوش برای تکثیر برگ انجیری زحمت زیادی ندارد و کافی است ابتدا تمام گیاه را در محیطی که دما نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باشد از گلدان خارج کرده و بعد از جدا کردن ریشه های پاجوش از گیاه اصلی، آن را به گلدانش برگردانده و پاجوش را در گلدانی جدید قرار دهید.*

تعویض گلدان برگ انجیری

معمولا هر دو سال یکبار، رشد این گیاه به اندازه ای میرسد که دیگر جایی برای ریشه های جدید باقی نمیماند و شما تصمیم میگیرید که خانه بزرگ تری را برای گیاه تان انتخاب کنید.

ریشه پر برگ انجیری

برای این کار ابتدا یک گلدان سفالی با تعداد زهکش مناسب تهیه کنید چون این گیاه جریان هوا و زهکشی مناسب را بسیار ترجیح میدهد. به همین دلیل این گلدان را پیشنهاد دادیم.

تعویض گلدان برگ انجیری

به هر حال، زهکشی مناسب مهم ترین نکته است حتی اگر گلدان پلاستیکی باشد. و پس از آن:

۱- یک سوم پایین گلدان را با ترکیبی از خاک رسی و شنی پر کنید تا مقداری رطوبت نسبی در آن باقی بماند.

۲- یک قیم برای این گیاه در نظر بگیرید و آن را داخل گلدان قرار دهید.

۳- ریشه های گیاه را درون گلدان قرار داده و اطراف آنها خاک بریزید.

۴- اطراف چوب را با دقت محکم کنید و خاک آن را سفت تر از بقیه گلدان کنید تا تکان نخورد.

۵- به کمک خزه یا برخی علف های باغچه تان گیاه را به قیم وصل کنید. (اتصال گیاه به قیم با هر وسیله ای مشکلی ندارد اما اگر این وصل کننده گیاهی باشد جلوه زیبا تری ترسیم خواهد کرد)

مشکلات و بیماری های برگ انجیری

آفت های رایج

برای پیشگیری از درگیر شدن گیاه خود با آفت ها میتوانید با برنامه ای منظم، برگ ها را بوسیله یک ماده شوینده بشویید. با این حال آفت های رایجی که به برگ انجیری حمله میکنند، شپشک آرد آلود، کنه عنکبوتی و تریپس هستند.

برای مقابله با تمام این آفت ها ساده ترین راهکار شستن برگ ها با آب و صابون است و اگر از بین نرفتند در مرحله بعد میتوانید با اسپری کردن حشره کش های مخصوص این آفت ها، مشکل را برطرف کرد.

مشکلات رایج

رایج ترین مشکلات این گیاه قهوه ای، زرد شدن و چروک و پژمرده شدن برگ هاست که در بخش سوالات متوادل به آن ها پرداخته ایم.

گونه های برگ انجیری در ایران

برگ انجیری معمولی (برگ انجیری تخت)

برگ انجیری ابلق

نگهداری از گیاه آپارتمانی برگ انجیری

برگ انجیری نئون

برگ انجیری نئون

برگ انجیری فر (سلوم)

برگ انجیری فر

برگ انجیری زانادو (مینیاتوری)

برگ انجیری زانادو

برگ انجیری کنتیایی (رافیدو کنتیایی)

برگ انجیری کنتیایی

 

 

سوالات متداول

  • برگ انجیری چقدر آب میخواد؟

نیاز به رطوبت در آن، بیشتر از نیاز به آب است به همین علت حتما سعی کنید روز در میان، روی برگ های آن را با آب جوشیده سرد شده اسپری کرده و هر دو . نیم تا ۳ روز یکبار در فصل های بهار و تابستان و هر هفته یکبار در پاییز و زمستان به آن آب دهید.

  • چرا برگ های برگ انجیری قهوه ای میشود؟

اگر لکه های قهوه ای در نوک برگ هستند، نشان دهنده تامین نشده آب و یا رطوبت گیاه است. این دو مورد را بررسی کنید.

اما اگر لکه های قهوه ای روی برگ ها ظاهر شدند و در اطراف آنها مقدار کمی هاله زرد رنگ پدیدار شده بود، نشانه بیماری گیاه و به احتمال زیاد قارچ گرفتن گیاه است. این موضوع میتواند علت های گوناگونی داشته باشد، مثل آبیاری بیش از حد گیاه که زمینه رشد قارچ ها را در محیط زندگی آن، فراهم کرده است.

  • برگ انجیری چقدر نور میخواهد؟

متناسب با فصل نگهداری، میزان نور متفاوت است اما برای داشتن رشد بیشتر و شاداب بودن گیاه، بهتر است بیشترین میزان ممکن نور غیر مستقیم خورشید دریافت کند.

  • چرا برگ های برگ انجیری زرد میشود؟

زرد شدن برگ ها معمولا به دلیل خشک بودن خاک است. ابتدا برگ های آسیب دیده را از گیاه جدا کنید و پس از آن آبیاری گیاه راتنظیم کنید تا کم آبی نبیند.

  • برگ انجیری را چطوری تکثیر کنیم؟

از دو راه پاجوش و قلمه قابل تکثیر است.

  • دلیل پژمرده شدن برگ انجیری چیست؟

یکی از نشانه های کمبود آب در چند ساعت اولیه تشنگی اکثر گیاهان از جمله برگ انجیری پژمرده شدن برگ هاست و معمولا بعد از آبیاری به حالت اولیه برمیگردد. اگر پژمردگی بعد از آبیاری گیاه برطرف نشد، عکس گیاه را در بخش نظرات پایین همین صفحه بگذارید تا کارشناسان گل آرا بیشتر این مورد را مخصوصا بررسی کنند.

  • چرا برگ انجیری رشد نمیکند؟

دمای مناسب، کوددهی و رطوبت مناسب، از بین تمام عوامل بیشترین تاثیر در رشد را دارند و مهیا کردن تمام آنها برای گیاه میتواند رشد برگ انجیری را افزایش دهد.

راهکار برطرف کردن سوختگی برگ های برگ انجیری چیست؟

  • چرا برگ انجیری شکاف ندارد؟

دو علت میتواند داشته باشد: اول اینکه تعداد شکاف های گونه های مختلف برگ انجیری با یکدیگر بسیار متفاوت است به همین دلیل نداشتن شکاف میتواند مربوط به گونه ای که از آن نگهداری میکنید باشد + همچنین، نور کم میتواند تعداد شکاف های برگ انجیری را کمتر کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات