برای ثبت سفارش مستقیم میتوانید با شماره 09105106441
تماس بگیرید

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

تمرکز این نوشتار بر آموزش شیوه قلمه زدن گیاه سانسوریا مدادی به کمک قلمه گیری است. هرچند به روش های دیگر نیز اشاره میشود و شما را از خواندن مطالب مقصل تر در این زمینه بی نیاز خواهد کرد.
آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

همانطور که در مقالات مرتبط با گیاه آپارتمانی سانسوریا لوله ای (نیزه آفریقایی) که ما به آن سانسوریا مدادی میگوییم بیان شد، این گیاه، گیاهی بسیار مقاوم است و این مقاومت در جهت های مختلفی در زمان نگهداری این گیاه خود را نشان میدهد. یکی از مهم ترین جهات مقاومت و ساده بودن نگهداری این گیاه آپارتمانی، سادگی تکثیر آن است.

برخی از انواع گیاهان آپارتمانی با تمام روش های متداول تکثیر گیاهان آپارتمانی رشد نمیکنند و محدود به برخی روش ها هستند اما در سانسوریا مدادی مساله ساده است و شما با تمام روش ها میتوانید گیاه خود را تکثیر نمایید.

برای این کار کافی است ابتدا با مطالعه شیوه های تکثر سانسوریا، بستر خاک مورد نظر خود را با توجه به شرایطی که توضیح داده شده آماده کنید و با در نظرگرفتن نکاتی که  در پایین بیان میگردد یکی از روش ها را انتخاب کرده و پس از آن اقدام به شروع فرایند تکثیر این گیاه نمایید.

شیوه قلمه زنی

گام اول

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

در این روش، ابتدا برگی که از بقیه سرحال تر و سرزنده تر است را انتخاب کرده و بررسی میکنیم که به هیچ عنوان آفتی روی آن نباشد. توجه به انتخاب بهترین برگ ضروری است به دلیل اینکه انتخاب اشتباه در این بخش میتواند در توان نداشتن گیاه شما برای تولید ریشه تاثیر داشته باشد.

سپس به کمک قیچی باغبانی استریل شده یا یک چاقوی تیز، ببرید.

گام دوم

قلمه های گوشتی این گیاه که در مرحله قبل اقدام به جدا کردن آنها کردید، نیاز دارند مدتی کاشته نشده تا محل برش در مجاورت با هوا، حالت چسبندگی شان را از دست بدهندو این موضوع بین ۳ تا ۶ روز زمان میبرد. در صورتی که این گام رعایت نشده و قلمه ها بلافاصله کاشته شوند، ممکن است به بیماری مبتلا شده یا به طور کلی بپوسند.

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

گام سوم

پس از خشک شدن قلمه ها، آنها را درون خاک مرطوب یا هر بستر کشتی که قبلا آن را آماده کردیم (توضیح آماده کردن آن قبل از گام اول بیان شد) کاشته و به آن مقداری آب میدهیم.

گام چهارم

فراهم کردن شرایطی که در مقاله شیوه نگهداری گیاه آپارتمانی سانسوریا مدادی توضیح داده شد، باعث افزایش سرعت و کیفیت رشد قلمه های کاشته شده خواهد شد.

مهم ترین نکاتی که فقط در قلمه زدن سانسوریا مدادی باید به آنها توجه داشت

۱- در صورتی که تمایل له خارج کردن یکی از برگ های این گیاه از گلدان را دارید، به هیچ عنوان نباید قبل از خاکی کردن خاک اطراف ریشه ها با کشیدن آن به سمت بیرون، سعی در خارج کردن آن داشته باشید به این دلیل که این گیاه با این کار از ریشه بیرون نمی آید بلکه همانطور که در تصویر مشاهده میکنید از درون یک غلاف که پایین آن به رنگ زرد است، خارج خواهد شد و پایه این برگ که به رنگ غلاف زرد است، بدون ریشه در دست شما خواهد ماند.

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

راهکار: در زمان بروز این مشکل، پیشنهاد میکنیم، بخش زرد رنگ پایینی که درون غلاف قرار داشته را جدا کنید و آن را همانند بقیه قلمه ها بکارید.

۲- یکی از مهم ترین شیوه های استفاده از برگ های پوسیده سانسوریا مدادی، گرفتن قلمه از آن است. به عنوان نمونه زمانی که برگ ها از پایین شروه به پوسیدن میکنند، ما برای جلوگیری از سرایت این پوسیدگی به تمام برگ، آن را از گیاه جدا کرده و با برش دادن بخش پوسیده و جدا کردن آن از بخش سالم برگ، اقدام به کاشت آن میکنیم.

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

۳- باید توجه داشته باشیم که بزرگ بودن بیش از حد قلمه ها صحیح نیست و به همین دلیل میبایست آنها را همانطور که در تصویر زیر انجام شده است به قطعات کوچک تری تقسیم نماییم.

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

۴- استفاده از ریشه زا ها و قارچ کش ها قبل از کاشت قلمه میتواند به سرعت ریشه دهی و پیشگیری از بروز قارچ در قلمه ها کمک فراوانی نماید. استفاده از این موارد اختیاری است و بدون استفاده از آنها نیز میتوان قلمه زنی موفقی از سانسوریا مدادی داشته باشیم.

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

۵- همانند قلمه زدن تمام گیاهان، باید مراقب باشیم که در زمان برش قلمه ها وارونه نباشند که اگر اشتباها در زمان کاشت سر و ته کاشته شوند، هیچ ریشه ای بیرون نخواهد آمد.آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

۶- آخرین اقدامی که در قلمه زدن سانسوریا نیزه آفریقایی انجام میگیرد، که این مورد منحصر به این گیاه نیست بلکه در تمام گیاهان این موضوع مشترک است آن است که بعد از حدود ۲ ماه، گیاه را از خاک بیرون آورده و مکان ریشه ها را مشاهده میکنیم که آیا همانند تصویر زیر ریشه روییده است یا نه. در صورت وجود ریشه میتوان آن را به خاک برگرداند اما در صورتی که مشاهده کردیم گیاه هنوز ریشه نکرده است، نشان دهنده موفقیت آمیز نبودن تکثیر آن قلمه است و برگرداندن آن دیگر فایده ای ندارد و بهتر است در مکانی که آن را کاشته بودیم، قلمه دیگری را جایگزین نماییم.

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

 

شیوه کاشت بذر

به کمک این روش، تنها کافی است خاکی مرطوب و حاصل خیز تهیه کرده و بذر های این گیاه را درون آن بکارید.

هرچند این روش نسبت به سایر روش ها ساده تر است اما به خاطر اینکه زمان زیادی باید منتظر جوانه زدن و رشد این گیاه باشیم، معمولا این روش به صورت خانگی مورد استفاده قرار نمیگیرد.

شیوه کاشت مجدد پاجوش ها

معمولا وقتی گیاهان در شرایط مناسبی رشد میکنند، به تناسب با میزان اندازه ریشه ها شروع به تولید پاجوش میکنند.

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

پاجوش ها گیاهانی جدید هستند که میتوان با کاشت مجدد آنها هم به گیاه مادر اجازه فعالیت بیشتر و بهتر داد و هم به پاجوش ها محیطی بدون مزاحم جهت رشد بهتر!

زمانی که گیاه سانسوریا مدادی ما به این شکل در می آید، زمان تعویض گلدان و کاشت پاجوش ها در مکان جدید است.

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

نکاتی که در کاشت پاجوش ها باید رعایت شود

  • به دلیل سرو کار داشتن این روش با ریشه گیاه، حتما پیشنهاد میشود این کار در یک مکان با دمای معتدل انجام شود.
  • در زمان بیرون آوردن گیاه از گلدان، خاک را به آرامی از گیاه تکان دهید و ریشه های در هم تنیده را جدا کنید. هرچقدر برش کمتری در ریشه ها بوجود بیاید، برای گیاه بهتر است اما توجه داشته باشید که با بریده شدن یا پاره شدن مقدار مورد نیاز جهت جدا شدن پاجوش ها، به گیاه هیچ آسیبی وارد نمیشود و به همین دلیل جای نگرانی در این باره نیست.

آموزش شیوه قلمه زنی و تکثیر سانسوریا مدادی

  • آب دادن به گیاه قبل از جدا کردن پاجوش توصیه نمیشود. این کار را به بعد از کاشت پاجوش ها موکول کنید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات