برای ثبت سفارش مستقیم میتوانید با شماره 09105106441
تماس بگیرید

آموزش نگهداری از گیاه زاموفیلیا + تصویر

انواع و گونه های مختلف زاموفیلیا معمولا رسیدگی زیادی نیاز ندارند. به همین دلیل اگر علاقه به نگهداری آن دارید چند نکته کوتاه زیر میتواند مدت زیادی خانه تان را بدون تلاش خاصی سبز نگهدارد.

زامیفولیا جزو گیاهان مقاوم آپارتمانی است و نیاز به رسیدگی چندانی ندارد. برگ های کوچکی دارد ، اندازه آن ثابت میماند و میتواند در خانه حدود ۳۰ سانتی متر رشد داشته باشد. زاموفیلیا میتواند به راحتی در شرایط مختلف آب و نور رشد مناسبی داشته باشد.

این گیاه آنقدر بر سر زبان ها رواج دارد که معمولا نام کامل آن را بیان نمیکنند و به آن زامو میگویند

گلدان های زاموفیلیا

در یک نگاه

محل زندگی اصلی آفریقا (پس به راحتی با خشکی کنار می آید)
نام علمی و مرسوم زاموفیلیا، زامیفولیا، zamioculcas zamiifolia
حداکثر رشد حدود ۳۰ سانتی متر
خطر خوردن برگ های آن خطرناک است.

برای بیشتر کسانی که از این گیاه نگهداری میکنند رشد آهسته آن چشمگیر است. اما این جمله زیاد هم صحت ندارد چون در شرایط طبیعی این گیاه هر سال ۱۰ سانتی متر رشد دارد و و بعد از سه سال به بیشترین رشد ممکن خود دست پیدا میکند.

منظورم از شرایط طبیعی که در آن زاموفیلیا رشد بسیار خوبی از خود نشان میدهد جایی است که نور مناسب از خورشید دریافت کند.

بررسی های ما در گلخانه گل آرا نشان میدهد رشد ماموفیلیا وابسته به دریافت نور خورشید است و هرچقدر نور بیشتر و آبیاری متناسب با نور ورودی دریافت کند رشد بهتری را تجربه میکند.

لطفا به این نکته حتما توجه داشته باشید که نور به زامیفولیا نباید به صورت مستقیم بتابد.

آبیاری این گیاه متناسب با نوری که در معرض آن قرار دارد متفاوت است. پس اگر گیاه را در معرض نور بیشتری قرار میدهید، حتما باید آبیاری را هم متناسب با افزایش نور، افزایش دهید و هرچقدر از میزان تابش نور کم شود به همان میزان نیاز گیاه به آبیاری کمتر خواهد شد.

بهتر است هرچند وقت یکبار زاموفیلیا را هرس کنید تا برگ های پُر تری داشته باشد.

نکات مراقبت از زاموفیلیا (زامفولیا)

دما بهترین دما بین ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است. و در دمای کمتر از ۸ درجه سانتی گراد از بین خواهد رفت
نور

نور را دوست دارد اما نباید نور خورشید مستقیم به آن بتابد. به هر حال برای زنده ماندن نیازی به نور خورشید ندارد

آبیاری بعد از خشک شدن سطح خاک آبیاری مانعی ندارد اما بهتر است اجازه دهید تمام خاک خشک شده و سپس آب دهید. چون آبیاری بیش از حد ریشه و ساقه را میپوساند.
خاک بهترین خاک خاک ماسه ای حاوی پرلیت است و باید گلدان زهکشی مناسبی باشد تا از پوسیدگی ساقه و ریشه پیشگیری شود.
تعویض گلدان در ۵ سال ابتدای تولد گیاه بهتر است هرسال در بهار گلدان آن تعویض شود.
کود در طول بهار و تابستان هر دو ماه یکبار با کود مایع رقیق شده تغذیه گیاه تامین خواهد شد. بهترین کود برای زاموفیلیا (۲۰-۲۰-۲۰) است.
رطوبت میزان رطوبتی که در حالت عادی در منزل وجود دارد کافی است. (فقط زمان استفاده از وسایل گرمایشی نیاز به رطوبت بیشتری دارد)
تکثیر بوسیله قلمه زدن برگ. کافی است برگ ها را از تنه جدا کرده و مستقلا آن را در خاک یا آب قرار دهید.
هرس زامفولیا برای زیبایی نیاز به هرس مرتب و به موقع دارد. زمان مناسب هرس وقتی است که این گیاه شاخه های بلند و تعداد برگ کمتری دارد و با این کار شاخه ها کوتاه تر و تعداد برگ ها افزایش پیدا خواهد کرد.
گلدان حساسیت به جنس گلدان ندارد و فقط زهکشی مناسب گلدان مورد نیاز این گیاه است.

متداول ترین مشکلات و بیماری های زاموفیلیا

زامیفولیا بسیار سخت جان است و به این راحتی ها درگیر مشکلات و بیماری ها نمیشود اما رایج ترین مشکلاتی که این گیاه با آنها روبه رو است ۴ مشکل است:

برگ زرد در زاموفیلیا

۱- زرد شدن برگ های پایینی: اگر بیش از حد معمول برگ ها زرد میشوند باید تعداد دفعات آبیاری را کم کرده تا زمان خشک شدن کامل خاک، به گیاه هیچ آبی اضافه نکنید. البته در برخی شرایط ممکن است به خاطر آسیب دیدیگی جدی گیاه نیاز به تعویض خاک و هرس ریشه باشد که در این صورت بهتر است در پایین همین پست مشکل گیاه را توضیح داده و عکسی از آن را ارسال کنید تا کارشناسان گل آرا به صورت دقیق مشکل گیاه شما را بررسی کنند.

* البته باید توجه داشت که زرد شدن تدریجی برگ های پایین تر در اثر رویش برگ های بالایی کاملا طبیعی است.

۲- قهوه ای شدن برگ ها

دو عامل میتواند موجب بروز این نشانه شود. الف) آبیاری زیاد ب) نور مستقیم خورشید.  در بین این دو مورد آبیاری بیش از حد زاموفیلیا شایع ترین دلیل قهوه ای شدن برگ های آن است.

۳- سوختگی نوک برگ ها

این مشکل معمولا بدلیل کمبود رطوبت در هوای محیط بوجود می آید که میتوان بوسیله مه پاش کردن، سوختگی نوک برگ های زامیفولیا را از بین برد. همچنین قهوه ای شدن نوک برگ زاموفیلیا ممکن است به دلیل تابش زیاد نور خورشید به آن باشد که در این صورت بهتر است برای کم نشدن رشد، آن را در محلی که بتواند نور غیر مستقیم خورشید یا نور مصنوعی دریافت کند منتقل کنید.

۴- کج شدن گیاه

آبیاری زیاد، خفگی ریشه ها را به دنبال دارد و در نتیجه در برخی موارد ریشه ها در اثر آبیاری شدید توان نگهداری از گیاه را ندارند و به همین دلیل زاموفیلیا به یک سمت خم میشود.

البته احتمال دارد این تغییر جهت بدلیل جذب نور باشد که در صورتی اتفاق می افتد که نور فقط از یک جهت به گیاه می تابد و گیاه خود را به طرف نور خم میکند. در صورت دوم کج شدن زاموفیلیا بیماری و مشکل محسوب نمیشود و جای نگرانی نیست.

آفت ها

معمولا آفتی نمیگیرد اما اگر روی برگ های آن شپشک آرد آلود و یا شته و… مشاهده کردید برگ ها را با آب و صابون بشویید.

فواید گل زاموفیلیا

زاموفیلیا و خاصیت تصفیه کنندگی هوا

خاصیت تصفیه هوا

طبق تحقیقاتی که ناسا منتشر کرده است، زاموفیلیا توانایی بسیار مناسبی در تصفیه هوا دارد.و موادی که منتشر میکند میتواند به دفع سموم زائد کمک خوبی بکند.

گلدهی زاموفیلیا

گل های زامیفولیا معمولا در ابتدای پاییز ظاهر میشوند اما به دلیل ریز و کوچک بودن و همچنین نداشتن زیبایی خاص، معمولا مورد توجه قرار نمیگیرند.

مراقبت های روزانه

زاموفیلیا نیاز به مراقبت روزانه ندارد و حتی اگر چند هفته هم سراغی از او نگیرید فقط دلش برای شما تنگ خواهد شد و بدون تردید در این مدت تنها از لحاظ روحی میتواند پژمرده شود اما برای مراقبت بهتر از این گیاه بهتر است:

  • نیاز نوری زاموفیلیا ۶ ساعت در روز است که این مقدار در بهار و تابستان میتواند بین ۹ تا ۱۲ ساعت هم باشد. در هر صورت باید نسبت به غیر مستقیم بودن تابش نور خورشید به آن، توجه ویژه ای داشت.(برای غیر مستقیم کردن نور خورشید میتوان از یک پرده نازک استفاده کرده یا اینکه آن را از پنجره و منبع نور مقداری فاصله دهیم)
  • در آبیاری اصلا عجله نداشته باشید و حد اقل ۳ هفته بین هر آبیاری فاصله بیاندازید. اما زمانی که علامت های کمبود آب مثل:پژمردگی، چروکیده شدن برگ ها و خشک شدن تمام خاک گلدان را مشاهده کردید فاصله ۳ هفته را نادیده گرفته و در همان لحظه به گیاه آب برسانید.
  • برگ ها را هرچند وقت یکبار با یک پارچه نرم و مرطوب تمییز کنید تا جذب نور خورشید و رطوبت محیط بهتر صورت گرفته و براق بودن برگ ها باقی بماند.
  • تعویض گلدان زیاد به این گل آسیب میزند و از آنجا که تنگ بودن محل ریشه برای زاموفیلیا نامطلوب نیست پیشنهاد میکنیم کمتر از سه سال یکبار اقدام به تعویض گلدان نکنید مگر اینکه ریشه های گیاه به شدت از زهکش خارج شده و قابل کنترل نباشد.
  • به هرس در مورد آن تنها از دید شکل دهی و زیاد شدن برگ نگاه کنید. و آن را جدی بگیرید چون باعث زیبا تر شدن گلدان زاموفیلیا شما خواهد شد.

شیوه های تکثیر زاموفیلیا

۱- بوسیله تقسیم

تکثیر زاموفیلیا بوسیله تقسیم غده ها

در این روش کافی است گیاه را از گلدان خارج گرده و هرکدام از شاخه ها را به همراه ریشه اش در گلدان مستقلی قرار داده تا به رشد خود به صورت مستقل ادامه دهد

۲- بوسیله قلمه ساقه

به کمک یک ابزار تیز همانند قیچی یا چاقو ساقه را به صورت مورب برش داده و آن را در خاک قرار دهید. با فراهم بودن شرایط مناسب رشد، آن ساقه ریشه خواهد زد. این روش سریع ترین راه تکثیر زامیفولیا است.

قلمه ساقه زاموفیلیا

۳- بوسیله قلمه برگ

برگ های گیاه را یکی یکی جدا کرده و آنها را در خاک مرطوب قرار دهید. بهتر است محیط قلمه های برگ گرم و روشن باشد. بعد از خشک شدن کامل خاک (نه فقط سطح آن) شروع به آبیاری منظم قلمه ها کنید.

نام گونه های مختلف زاموفیلیا

۱- زاموفیلیا بلک

زاموفیلیا بلک

۲- زاموفیلیا سبز

گونه سبز زامیفولیا

۳- زاموفیلیا یشمی

گونه یشمی زاموفیلیا

۴- زاموفیلیا ابلق

گونه ابلق زاموفیلیا

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سوالات